Hirdetés

Az EU vesztegetéssel vádolja a Qualcommot



|

Pár hónapja hasonló vádak miatt 975 millió dollár bírságot fizetett a cég.

Hirdetés

Az erős kínai konkurencia ellenére a komolyabb okostelefonok és táblagépek javában Qualcomm márkájú rendszerlapka található, ám a jelek szerint ez nem csak a vállalat megbízható, tipikusan kiváló ár-érték arányú termékeinek köszönhető. Az Európai Bizottság gyanúja szerint a vállalat minimum egy - egyelőre névtelenségbe burkolózó - mobilgyártó esetében vesztegetésbe bonyolódhatott a 3G/4G chipes megrendelésekért cserébe.

Hirdetés


Ami ennél is érdekesebb, hogy az Európai Bizottság kettes számú vádpontja szerint a Qualcomm hajlandó volt jelentős veszteségek árán is hálózati lapkákat árulni a mobilgyártóknak, csak hogy tönkretegye az egyik riválisát. A brit Icera nevű cégről van szó, amely 2011 óta az NVIDIA tulajdonában áll.


A Qualcomm számára felettébb kínos az ügy, főleg mivel az idei év elején egy nagyon hasonló vádakra épülő eljárás konklúziójaként 975 millió dolláros pénzbüntetést kapott Kínában.


(Forrás: Engadget)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.