Hirdetés

Az európai ATM-ek javán még Windows XP fut



|

Az egyéb rendszerű eszközök csak 11 százalékos részesedéssel rendelkeznek.

Hirdetés

Az RBR London feltehetően nem véletlenül a Windows XP nyugdíjazásának napján jelentést tett közzé az európai ATM-ek hardveres és szoftveres kiépítéséről, amely alapján a bankok elég csúnyán le vannak maradva a friss infrastruktúrára való átállás tekintetében.
 

Hirdetés


A többek közt magyarországi adatokat is tartalmazó dokumentum szerint az európai pénzfelvevő automaták 89 százalékán Windows XP operációs rendszer fut, a modernebb Windows 7 csupán a berendezések 1 százalékán teljesít szolgálatot. Ami ennél is meglepőbb, hogy az XP-nél is régebbi Windows NT / 2000 termékek az ATM-ek 4 százalékán futnak, így a részesedésük azonos az OS/2 platformot használó társaikéval. A maradék 2 százaléknyi automata egyéb – feltehetően UNIX / Linux – rendszereket futtat.


Megemlítendő, hogy az ATM-ek zárt rendszerben működnek, tovább a jelek szerint a bankok többsége fizet a Microsoftnak a szoftverük patcheléséért, így a Windows XP általános támogatásának eldobása nem feltétlenül teszi az eddiginél instabilabbá vagy sebezhetőbbé az automatákat.


(Forrás: ZDNet)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.