Hirdetés

Az HTC és az Android házasságának a kezdete



|

Visszatekintünk az HTC és az Android közös pályafutására.

Hirdetés

Az HTC szebb napokat is élt már meg az okostelefonok piacán, azonban kétségkívül még mindig ott van a zászlóshajóival a prémium szektor elején. Hogyan alakult a gyártó és az Android rendszer közös házassága? Visszatekintőnk következik. 

Hirdetés

 

Az első droid - HTC G1

Az HTC az elsők között állt be az androidos gyártók közé, és 2008 szeptemberében ki is adta a G1-et. Ez volt az első androidos okostelefon, ami a gyártó számára is nagy váltást jelentett: míg korábban a Windows Mobile-ban hittek, addig ezután csak az Androidra alapoztak. 

 

Az első androidos készülék

 

Bemutatkozik az HTC Sense

A 2009-ben befutott HTC Hero volt az első olyan készülék, amely a gyártó saját, Sense kezelőfelületével érkezett. Az Android felületét alaposan átszabta, és sokkal vonzóbbá tette, tetszetős widgetekkel - amelyek évekre meghatározták az HTC készülékeit. 

 

A Hero hozta el a Sense felületet

 

Fémbe zárt készülék és a Nexus One

Az HTC szintén nagy sikert ért el a Legend készülékével, amely teljesen alumínium házzal érkezett meg, évekkel az Apple iPhone fém kiadása előtt. Eközben a Google ismét összeállt az HTC-vel, és megépítették a Nexus One-t. A közvetlen értékesítés ötlete akkor sajnos nem jött be. 

 

Desire és Nexus One

 

A Desire siker volt, a facebookos mobil nem

Az HTC Desire egy olyan nagyszerű készülék volt, amely szintén sokáig meghatározta az androidos szektort. A márkanevet meg is tartotta a gyártó, és azóta többször fel is használata. 

A 2011-ben bemutatott Salsa és ChaCha azonban kicsit sem voltak sikeresek, hiába szerettek volna vérbeli Facebook-mobilok lenni. Akkoriban túl sok modellel voltak jelen, illetve a Facebookot sem vonták be a fejlesztésbe - később megtették, de a siker akkor is elmaradt. 

 

Erre nem sokan vágytak

 

HTC One széria

Miután az HTC termékkínálata túlságosan elhízott, 2012-ben visszatértek az alapokhoz, és elindították a One szériát. A One X volt a zászlóshajó, amit a One S és a One V egészítettek ki. Dizájnban nem volt rájuk panasz, de az iPhone-okhoz és a Galaxy S készülékekhez képest elmaradtak teljesítményben. 

 

HTC One

2013-ban a gyártó még tovább egyszerűsítette a kínálatát, a One pedig egyetlen új zászlóshajót jelentett. Az okostelefon teljesen alumínium házat kapott, a Sense felújított kiadását és nagyszerű kritikákat. Sajnos mindez az eladásokban nem látszott meg. 2014-ben sokat csiszoltak a még több fémmel érkező One M8-as utódon, ami még jobb lett, de ezúttal sem robbantott. A One M9 ugyanezt az utat folytatja, és bár ígéretes, nagyszerű eszköz, de a kritikusok egyelőre sokkal elégedettebbek a Samsung-féle megújulással, amit a Galaxy S6-ok nyújtanak. 

 

Ismét csak apró csiszolások történtek

 

Szerintetek a One M9-cel újra egyenesbe jöhet az HTC?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.