Hirdetés

Az iPhone 8-at már nem Jony Ive alakítja



|

A dizájnért felelős Jony Ive állítólag már közel sem foglalkozik annyit a hardverek megtervezésével, mint korábban.

Hirdetés

John Gruber egyik műsorában a SixColors alapítója, Jason Snell árulkodott arról, hogy Jony Ive jelenleg milyen szerepet tölt be az Apple-nél. Állítólag már egyáltalán nincs olyan mértékben bevonva a hardverek dizájnbeli megtervezésébe, mint eddig. 

Hirdetés

Ive ehelyett az Apple építészeti munkáira koncentrál, mint az űrhajószerű főhadiszállás, illetve az újabb boltok. Jelenleg Angela Arhendts az, akivel szorosan együtt dolgozik. 

Amennyiben tényleg ez a helyzet, akkor biztosra vehető, hogy az iPhone 8 külső dizájnterveit nem Jony Ive vezeti majd. Az iPhone 8 állítólag alapvető átalakuláson megy keresztül: az előlapot szinte teljesen befedő OLED kijelző virtuális home gombot kap. 

Egyesek szerint az Apple nemrég kiadott képeskönyve is része Jony Ive nyugdíjazásának. Az elmúlt években leginkább csak a videók háttérhangjaként találkozhattunk vele, és az Apple összes rendezvényén sem vesz részt, annak ellenére, hogy ő a dizájnért felelős ügyvezető. 

Ha Jony Ive többé nem is tervez iPhone-t, az Apple-nél az elmúlt 20 évben végzett munkája igen emlékezetes marad. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.