Hirdetés

Az iPod továbbfejlesztése volt az iPhone



|

Tony Fadell érdekes részleteket árult el az eredeti iPhone fejlesztéséről.

Hirdetés

Tony Fadell még az Apple iPhone bemutatója előtt hagyta el az eszköz prototípusát egy repülőgépen. Akkor az iPhone mindennél nagyobb titok volt, Steve Jobs bárkit kirúgott volna, aki kiszivárogtatja a terméket. Egy csoport önkéntes - senki nem tudta, hogy mit keres - segítségével végül meglett az eszköz, ami Fadell zsebéből két ülés közé csúszott be. 

Hirdetés

Az Apple-t 2010-ben elhagyó Fadell azt is elárulta, hogy az iPhone fejlesztése úgy kezdődött, hogy az iPod platformjára építettek. 

Bár eredetileg az iPodról ismert navigációs gombot használták volna, ezt hamar elvetették a mérnökök: nem akartak az 1960-as évekből származó tárcsázós telefont. 

Fadell kitért rá, hogy a QWERTY-billentyűzetből is nagy vita volt: a BlackBerry billentyűzetes mobiljai akkoriban szárnyaltak, Jobs azonban hallani sem akart minderről - aki nem értett vele egyet, az távozhatott. 

Fadell azonban titokban rávette a mérnöki csapatot, hogy a kijelzőt tegyék képessé stylus támogatására. Akkoriban az érintőceruza elfogadott dolog volt, de Jobs ezt is száműzni akarta. Ha Jobs megtudta volna, hogy Fadell mit tett, saját bevallása szerint letépte volna a fejét. 

A korábbi Apple-mérnök azt is megerősítette, hogy az iPhone prototípusa a bemutatón egy félkész modell volt. Korábbi beszámolók szerint két ilyet vitt az Apple 2007. január 9-én magával: az egyik volt a tartalék, ha az első nem működne. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.