Hirdetés

Az iszlám okostelefon mindig Mekkára mutat



|

A maláj Enmac cég jól meghatározott célcsoportra hajt.

Hirdetés

A legtöbb okostelefon gyártó a teljesítménnyel, kivitelezéssel, extrákkal igyekszik vonzani a vásárlókat, úgy általában. A maláj Enmac cég - amellett, hogy a digitális iszlám termékek piacának önjelölt vezetője - jól körülhatárolt célcsoportra koncentrált, mely ráadásul - hasonlóan az Apple rajongói táborának keménymagjához - vallásosan erősen elkötelezett.

 

A kifejezetten muszlim hívőknek szánt MIQ710 a cég egyik legújabb fejlesztése. Az okostelefon tudja a Koránt 29 nyelven és sok más iszlám vonással igyekszik a hithű felhasználók kedvében járni. Beépített iránytű alkalmazása mindig az iszlám szent városa és egyetlen zarándokhelye, Mekka felé mutat. Így bárhol tudja napi ötszöri imáját végezni a felhasználó, anélkül, hogy az égtájak felől kellene érdeklődnie, az ima idejére a telefon néma üzemmódba kapcsol.

 

 

A Korán nem csak írott formában áll rendelkezésre, hét színész hangjából választhatunk a hangzó változatban. Van egy zakat kalkulátor is, ennek segítségével nyomon követhetjük, hogy mennyire sikeresen éljük az életünket a vallás ötödik pillére, az adakozás elve szerint. Egyébiránt a készülék hardveres paraméterei kissé múltidézőek, 2,4" LCD érintőkijelző 240×320 képponttal, stílussal. A kamera felbontását nem tették közzé, van FM rádió és USB 2.0 kapcsolat és a szokásos SMS, MMS, médialejátszó lehetőségek. Az ár 127 dollár körül alakul majd.

 

A készülék először várhatóan Indiában lesz elérhető, ahol a világon leggyorsabban növekszik az iszlám közösség.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.