Hirdetés

Az LG G5 után az HTC 10 is hatalmas bukás



|

Talán 1 milliót sem tud eladni idén a szebb napokat megélt gyártó.

Hirdetés

Évek óta téma, hogy vajon az HTC elérte-e a tényleges padlót, és el tud-e indulni azután fölfelé. Az HTC 10 bemutatója, majd a meglehetősen pozitív fogadtatás után azt hittük, hogy magára talált a cég. Ez nagy tévedés volt. 

Hirdetés

A TrendForce elemzőinek a jelentése szerint a gyártó várva-várt zászlóshajójából elképesztően kevés fogyott, a cég pedig még mélyebbre zuhan

Úgy néz ki, hogy az idei évben talán még 1 millió HTC 10-et sem tud összesen eladni a vállalat. 

Ez azt jelenti, hogy a pozitív fogadtatás ellenére a tényleges vásárlókat nem nyerte meg az HTC 10, így az LG G5 után ez is hatalmas bukásnak tekinthető. Szemben a Samsung Galaxy S7-tel, amelynek a sorozatos rekordjai az elmúlt két év legjobb pénzügyi eredményét jelentik a dél-koreai cégnek. 

További rossz hír az HTC számára, hogy az emberek egyre lassabban cserélnek okostelefont, és sokan inkább az olcsóbb modelleket keresik - az HTC 10 vételára még mindig igen magas, az olcsóbb kategóriákban pedig szintén nem tündököl a gyártó. Összesen 14 millió készüléket adhatnak el, ami tavalyhoz mérten is 27 százalékos visszaesés.

A reményt a közelgő HTC Nexus készülékek és a virtuális valóság jelentik.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.