Hirdetés

Az NVIDIA a mobilpiac hátulján



|

Sokat hallani a Tegráról, így akár a mobil grafikus vezérlők piacának élére is várhatnánk az NVIDIA-t.

Hirdetés

Az NVIDIA Tegra és a Qualcomm Snapdragon processzorairól igen sokat hallani, ezért akár azt is várhatnánk, hogy ez a két cég vezeti a mobil grafikus vezérlők piacát. A Jon Peddie Research a legfrissebb elemzésében a mobil szót azonban komolyan vette, és csak az okostelefonokat, a tableteket és a konzolokat vizsgálta.

 

A Qualcomm viszonylag jól teljesít, a mobil GPU-eladások 26,4 százaléka köthető hozzá. Az NVIDIA eközben a mezőny hátulján kullog, a 2,5 százalékos részesedését az ARM IP 12,9, a Vivante IP 9,8 százalékkal előzi meg. Egyik sem veheti fel azonban a versenyt az Imagination Technologies 46,5 százalékával.

 

A helyzet magyarázata, hogy egyedül az NVIDIA és a Qualcomm azok, akik megtervezik a saját lapkáikat. Mindenki más (például Texas Instruments, Samsung, Marvell, Intel, Apple) az ARM, DMP, Imagination Technologies és Vivante valamelyikétől vásárolja a GPU-kat. Az Imagination Technologies helyzetét javítja, hogy az Apple, a Texas Instruments és a Samsung is tőle vásárol. A mobilos GPU-k szektora egyelőre azt mutatja, hogy az NVIDIA-ra még hosszú út vár, ha valóban az élre akar törni mobilfronton. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.