Hirdetés

Az olcsó Windows 10-es telefon lemondással is jár



|

Kiderült, milyen új funkciókról kell lemondanunk, ha nem a prémium kategória mellett döntünk.

Hirdetés

A Windows 10 Mobile fejlesztése során fontos célkitűzés volt a Microsoftnál, hogy az operációs rendszer a belépő szintű telefonoktól kezdve minden eszközön elfusson. A redmondiak legfrissebb bejelentése szerint azonban néhány újonnan bevezetett funkcióról le kell mondanunk, ha gyengébb teljesítményű hardverekkel felszerelt mobilt vásárolunk.

Hirdetés

A szemléltetés kedvéért három kategóriát különböztetnek meg. A "gazdaságos" telefon maximum 1 GB memóriát, 8 GB tárhelyet és 800x480-tól 960x540 felbontásig terjedő 3,5-5 hüvelykes kijelzőt tartalmaz, a prémium ismérvei pedig a 2-4 GB RAM, 32-64 GB adattároló, 4,5-5,5-ös FullHD kijelző. A gazdaságos phabletek 1280x720-es felbontásnál kezdődnek 2GB memóriával és 16 GB tárhellyel. Közös elvárás a legalább egynapos aktív üzemidő és a microSD-s bővítési lehetőség is.

Cortana, a digitális asszisztens szerencsére mindenkinek elérhető lesz, az univerzális applikációk asztali stílusú használatát (egérre, billentyűzettel, külső kijelzővel) lehetővé tevő Continuum azonban csak a prémium telefonosok kiváltsága lesz. A belépőszintű modellek birtokosai lemondhatnak a Windows Helloról is, azaz nem tudnak majd arcfelismeréssel bejelentkezni a rendszerbe.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.