Hirdetés

Az S22 Ultra nem tudta befogni az iPhone 13 Pro Maxet az egyik első benchmarkon



|

A nyers számok tekintetében a Samsung új zászlóshajója elmaradt az Apple tavaly megjelent csúcsmodelljétől.

Hirdetés

A Samsung a múlt héten mutatta be a legújabb csúcstelefonjait, a Samsung Galaxy S22-t, az S22+-t és az S22 Ultrát. Az utóbbi nem csak a trió legdrágább és legnagyobb tagja, de egyben az elkaszált Note-széria szellemi örököse is, az abból ismerős beépített S-Pen stylusszal.

Ahogy azt az évek során már megszokhattuk, a készülékek európai változataiba a koreaiak saját fejlesztésű chipje, most éppen a 4nm-es Exynos 2200 kerül, a nemzetközi kiadás viszont a Qualcomm aktuális bajnokával, a Snapdragon 8 Gen 1 platformmal támad. A Galaxy S22 Ultra ezen variánsát eresztették nemrég össze néhány konkurens modellel, ám nem sikerült lepipálnia a szeptemberben bemutatott iPhone 13 Pro Maxet.

Hirdetés

A PC Mag tesztjében az A15-ös SoC-vel hajtott iPhone 13 Pro Max 1735 pontot szerzett a Geekbench 5 egymagos mérésén, míg az S22 Ultra csak 1232-ig jutott. A Google szintén házon belüli Tensor-chipjével szerelt Pixel 6 1021 pontját viszont még így is meghaladta a Samsung fenevada.

Forrás: PC Mag

Ami a többmagos teljesítményt illeti, itt is az iPhone vezet 4647 ponttal, második az S22 Ultra 3433 ponttal, míg a Pixel 6 2813 pontig jutott. Almás előnyről árulkodik a gépi tanulási képességek értékelése is: az iPhone 13 Pro Max 948 ponttal vezeti a mezőnyt, az S22 Ultra 448 pontot hozott, az elvileg kifejezetten az ilyen műveletekre optimalizált Pixel 6 pedig itt is a sor végén kullog 309 ponttal.

Az Apple csúcsmobilja a grafikus teljesítményben is dominálja a mezőnyt. A GFXBench5 Aztec Ruins teszten bekapcsolt kijelzővel 54 fps-t produkált, míg az S22 Ultrának csak 28 fps jött össze. Kikapcsolt kijelzővel, vagyis az eltérő panelekből eredő különbséget kiszűrő teszten viszont sokat olvad az almás flagship előnye, így ugyanis az iPhone 13 Pro Max csak 36 pontot szerzett, míg az S22 Ultra 29-et.

Forrás: PC Mag

Habár kétségtelenül látványos, ahogy az Apple A-chipjei már évek óta dominálják az efféle felméréseket, fontos megjegyezni, hogy a benchmark pontszámok csak a nyers teljesítményre vonatkozó adatokról árulkodnak, a napi felhasználás során tapasztalható, tényleges különbségek igazi fokmérői az éles tesztek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.