Hirdetés

Bajban lehetnek az Ultrabook-gyártók



|

Az Apple levédette a MacBook Air megjelenését.

Hirdetés

Május végén az Intel lerántotta a leplet az Ultrabook megnevezésű noteszgép-koncepciójáról, a megoldás egy összefoglaló név a rendkívül vékony és könnyű, ám erőteljes, hosszú akkumulátoros üzemidővel rendelkező hordozható számítógépekre. A cég augusztus elején 300 millió dolláros alapot hozott létre, amelyből a platform megvalósításhoz szükséges fejlesztéseket kívánják szponzorálni.


Az elképzelés természetesen nem új, ezen kategória éllovasa egyértelműen a MacBook Air, bár elvétve már számos egyéb gyártó is előrukkolt hasonló noteszgéppel. Annyi viszont biztos, hogy az almás cégnek jelen esetben nem tetszik az Intel közreműködése, hiszen a lapkagyártó segítségével a partnereik valóban kiemelkedő, jól használható megoldásokat tudnak majd alkotni, amelyek végre komoly konkurenciát teremthetnek az Airnek.

 

ASUS UX21
ASUS UX21

ASUS UX21: az egyik első Ultrabook


Valószínűleg részben emiatt az Apple most az Egyesült Államokban levédette a MacBook Air komplett megjelenését. A lépés önmagában nem szokatlan, ám a vállalat jogi őrjöngéséből kiindulva nem lenne meglepő, ha az összes Ultrabook-gyártót beperelnék szabadalomsértésért a termékeik piacra dobása után.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.