Hirdetés

Becégesedett a CyanogenMOD



|

Elsősorban a Windows Phonre-ra lehet majd veszélyes a vállalat terméke.

Hirdetés

Az androidos közönség buherátor felét alaposan meglepve a CyanogenMOD projekt alapítója tegnap bejelentette a Cyanogen nevű vállalat megalapítását. Steve Kondik szerint a jelenleg 15 főnek munkát adó, továbbá két kutyát eltartó startup célja az Android-disztribúció gyári készülékekre való eljuttatása, elsősorban az üzleti felhasználókat céloznák a rendszerrel.

Hirdetés


A bejelentés szerint a jövő héten a vállalat egy újabb közleményben le fogja leplezni a melléjük állt hardvergyártókat. A CyanogenMOD nemzetközi szinten a jelenlegi körülmények közt leginkább a Windows Phone ellenfele lehet, amely kellemetlen fejlemény a Nokiánál állítólag máris ukázok osztogatásával morált romboló Microsoftnak.


Ami ennél is érdekesebb, hogy Kondik szerint az operációs rendszerhez egyéni szolgáltatásokat is elérhetővé fognak tenni, amelyre feltehetően azért van szükség, mert a CyanogenMOD alaptelepítésébe jogi okokból nem kerülhetnek bele a Google saját – például Gmail, Maps, Play Store – alkalmazásai. A tervek szerint az egész üzlet kiegészítené a jelenleg kizárólag a közösség által életben tartott projektet, így nincs mitől tartaniuk a disztribúciót preferálóknak, annak útját egyengetőknek.


(Fotó: a CyanogenMOD csapata / CMOD blog)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.