Hirdetés

Befejezi a torrentezést a Spotify



|

Teljesen centralizált hálózatra áll át a zenestreamelő szolgáltatás.

Hirdetés

Nagyjából hat évvel az elindulása, továbbá pár hónappal a hazai elérhetővé válása után a Spotify hamarosan jelentős motorháztető alatti változtatást fog végrehajtani, ugyanis kizárólag klasszikus centralizált hálózaton keresztül fogja elérhetővé tenni a zeneszámokat az asztali kliensprogramok számára.

Hirdetés


A Spotify eddig részben peer-to-peer módon működött, a kliensek által lejátszott dalok technikailag három forrásból származhattak: a program helyi gyorsítótárából, a Spotify szervereiről, vagy éppen a szolgáltatás egy másik felhasználójától. A hálózati terhelésének és anyagi kiadásainak csökkentése céljából a Spotify konkrétan BitTorrent technológiát használ, a sima torrentezéshez hasonlóan a felhasználók adott esetben egymásnak seedelik a dalokat.


A TorrentFreak beszámolója alapján a technikai váltás oka, hogy a szolgáltatás centralizált infrastruktúrája mostanra elég masszívvá vált, így az azonnali és szaggatásmentes lejátszáshoz már nincs szükség a felhasználók aktív közreműködésére.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.