Hirdetés

Bemutatkozott a HTC 10 csúcsmobil



|

Akár kétnapos üzemidőt, remek fotókat és kiváló hangzást ígér a gyártó.

Hirdetés

Az előzetes hírverésnek megfelelően kedd délután bemutatkozott a HTC 10 csúcsmobil. A tajvani gyártó idei csúcskészüléke külsőre leginkább az eddig HTC One M csúcsmobilok és a HTC A9 családban látott dizájn szerelemgyerekének nevezhető, az unibody kialakítású háza alumíniumból készült.

Hirdetés


A HTC 10 semmilyen tekintetben sem világmegváltó, inkább tisztességes iparosmunkának nevezhető. A vállalat a csúcskategóriás hardvereken és igényes kinézeten túlmenően három tulajdonsággal kívánja reklámozni a telefont. A legfontosabb ezek közül talán az akkumulátor, a 3000 milliamperes egység normál használat mellett akár két napig is bírhatja egy töltéssel. A divatnak megfelelően a készülék már USB-C kábelt használ, ezen keresztül támogatja a Quick Charge 3.0 gyorstöltést is, elvileg 30 perc alatt 50 százalékos töltöttség érhető el.


Természetesen a hátlapi kamera is fontos a prémium mobiloknál, a gyártó szerint a rossz fényviszonyok közti fotózási teljesítményre koncentráltak. A hátlapi UltraPixel kamera 12 megapixeles, optikai képstabilizációt és lézeres autofókuszt kínál, a mellé társított vaku dupla LED-es. A HTC 10-zel akár 4K felbontású videók is rögzíthetőek, 24 bites hanggal. Világelsőként a telefon 5 MP-es előlapi kamerája is kínál optikai képstabilizációt.


A harmadik nagy eladási pontot a hangzás jelenti. A hangszórók a HTC 10 alján és tetejében találhatóak, ám ezúttal nem feltűnőek, és nem nem sztereó hangzásúak; a mobil különálló mély és magas hangsugárzókkal dolgozik. Ami ennél fontosabb, hogy 24 bites feldolgozásra képes hangchip és komoly fejhallgató-erősítő duója elméletileg kiváló hangzást biztosít az audio Jack kimeneten át, a telefon dobozában mellékelt JBL fülhallgatók Hi-Res minősítésűek.


A HTC 10 csúcsmobil részletes specifikációi alant olvashatóak, ám a fontosabb specifikációkat gyorsan kiemelnénk: 5,2 hüvelykes és 2560×1440 pixeles Super LCD 5 érintőkijelző, 5 /12 MP-es kamerák, 4 GB RAM, 32 / 64 GB beépített háttértár. A HTC magyar weboldala szerint a telefonban Qualcomm Snapdragon 820 lapkakészlet dolgozik, azonban a sajtóközlemény alapján bizonyos piacokon egy másik, momentán ismeretlen típusú Qualcomm SoC-vel kerül forgalomba a csúcsmobil.


Végül érdemes pár szót ejteni a HTC 10 szoftveréről is. A telefonon HTC Sense 8 felületű Android 6.0 fut, azonban a gyártó nem vitte túlzásba testre szabását. Az Android kinézetéhez és működéséhez csak néhány helyen nyúlt hozzá a HTC, ráadásul részben az előtelepített alkalmazások duplikációjával is leszámoltak az illetékesek. A Play Zene a zenelejátszó, a Google Naptár a naptár, továbbá egyéni képnézegető sincs rajta.


A HTC 10 piactól függően április vagy május során válik elérhetővé. Forintosított árak a cikkünk írásakor nem voltak elérhetőek, de a 32 GB-os változat több országban is előrendelhetővé vált, a briteknél kártyafüggetlenül 569 fontba, azaz 222 ezer forintba kerül a modell.


HTC 10 specifikációk:

- Érintőkijelző: 5,2 hüvelyk, 2560×1440 pixel, Super LCD5, Gorilla Glass
- GSM/GPRS/EDGE, HSPA+, LTE, A-GPS, Bluetooth 4.2, Wi-Fi ac, NFC
- Fényérzékelő, távolságérzékelő, giroszkóp, magnetométer, gyorsulásmérő
- Előlapi kamera: 5 MP, optikai képstabilizáció, 86°-os nagylátószög
- Hátlapi kamera: 12 MP, AF, OIS, dupla LED-es vaku; videó: 4k@30fps
- Qualcomm Snapdragon 820 SoC
- 4 GB RAM, 32 / 64 GB háttértár,
- Google Android 6.0, HTC Sense 8
- nano SIM, microSD foglalat (max. 2 TB), USB 3.1 Type-C csatlakozó
- Akku: 3000 mAh
- Súly: 161 gramm
- Méret: 146 x 72 x 3 - 9 mm

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.