Hirdetés

Bemutatkozott a HTC One A9



|

Már Android 6.0 rendszerrel kerül piacra a középkategóriás mobil.

Hirdetés

A megújulás küszöbén a HTC? A tajvani vállalat magyar idő szerint kedd este bemutatta a hónapok óta pletykált One A9 okostelefonját, amellyel a kommunikáció szerint megkezdődött a mostanra kifáradt One termékcsalád felrázása. Sajnos ha igazak a The Verge értesülései, akkor Európában kevés vásárlót csaphat meg a cég újonnan támadt lendületének szele: az Egyesült Királyságban állítólag 429 font, azaz olyan 181 ezer forint lesz a kártyafüggetlen modell kezdőára. Az összeg erős túlzásnak tűnik egy hardveresen középkategóriás mobilért.

Hirdetés


A heteken belül piacra kerülő készülék elsőre is feltűnő érdekességét az alumínium burkolata jelenti, a tipikusan csak prémium modellekben használt fém ház felső kategóriás érzetet kölcsönöz a mobilnak. A HTC One A9 kijelzője alatt elhelyezett Home gombban található egy rendkívül gyorsan működő ujjlenyomat-olvasó. A készenléti állapotban lévő mobilt nem kell "felébreszteni" a záróképernyő feloldása előtt, a felhasználónak csak rá kell helyeznie az ujját a szenzorra.


További hardvereit tekintve a HTC One A9 végső soron egy tipikus középkategóriás modell, az egyetlen igazi érdekességét a vadiúj Qualcomm Snapdragon 617 lapkakészlet jelenti. A nyolc (2× 4 elrendezés) Cortex-A53 processzormagot felvonultató SoC támogatja a Quick Charge 3.0 gyorstöltést, így egy megfelelő töltővel gyorsan élet lehelhető a 2150 milliamperes akkujába. A dedikált hangerősítővel, továbbá Sense felületes Android 6.0 rendszerrel előtelepített készülék pontos specifikációi alant olvashatóak.


Végszóként megemlítendő, hogy a vállalat szerint a HTC One A9 kinézetre nem másolja az újabb Apple iPhone mobilokat, ugyanis a telefonok hasonló stílusjegyeit - elsősorban a hátlapi antennák csíkos kialakítását - valójában az almás cég nyúlta le a korábbi One modellekről.


HTC One A9 specifikációk:

- HSPA+, LTE, A-GPS, Wi-Fi ac, Bluetooth 4.1
- Érintőkijelző: 5 hüvelyk, 1920×1080 pixel, AMOLED, Gorilla Glass 4
- Előlapi kamera: 4 MP, UltraPixel
- Hátlapi kamera: 12 MP, AF, OIS, dupla LED-es vaku; videó: 1080p@30fps
- Nyolcmagos CPU, Qualcomm Snapdragon 617 SoC
- RAM és háttértár: 2 GB / 16 GB vagy 3 GB / 32 GB
- nano SIM, microSD foglalat, microUSB 2.0
- Google Android 6.0, HTC Sense UI
- Ujjlenyomat-olvasó, alumínium ház
- Akku: 2150 mAh
- Súly: 143 gramm
- Méret: 146 × 71 × 7,3 mm

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.