Hirdetés

Bemutatkozott a nano-SIM



|

Úgy tűnik, hogy a micro-SIM csak ideiglenes termék lesz a piacon.

Hirdetés

A Giesecke & Devrient nemrég bemutatta a fogyasztói telekommunikációs eszközökben használt SIM (Subscriber Identity Module) legújabb verzióját, amelyet a tavaly az Apple iPhone 4 kapcsán köztudatba került micro-SIM leváltására terveztek.

 

 


A nano-SIM névre hallgató megoldás csupán 12×9 mm méretű, összehasonlítási alapul egy microSD kártya 11×15, a jelenleg elterjedt „hagyományos" SIM 25×15, míg a már emlegetett micro-SIM 15×12 milliméteres. Szintén érdekes, hogy a német kutatóknak sikerült körülbelül 15 százalékkal csökkenteniük a lapka mélységét is, amely így elérte a nagyjából 0,65 millimétert.


Nem meglepő módon a G&V szerint a miniatürizálás oka elsősorban a mobiltelefonokban és táblagépekben lévő szabad hely növelése, hiszen minél kisebb a SIM, annál több egyéb hardver kerülhet a megoldásokba. A kutatók szerint a nano-SIM alapvetően kompatibilis a korábbi testvéreivel, bár az eltérő kiterjedése miatt feltétlenül szükséges egy adapter a régi foglalatokban történő használatához.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.