Hirdetés

Bemutatkozott a Qualcomm Snapdragon 820



|

Négymagos CPU dolgozik a csúcskategóriás lapkakészletben.

Hirdetés

A Qualcomm jelenleg piacon lévő csúcs lapkakészlete a Snapdragon 810, a terméket rengeteg kritika érte a túlzott hőtermelése miatt. A probléma jelentősen árnyaltabb annál, minthogy a Qualcomm mérnökei szimplán elszúrták volna, ám ettől függetlenül a vállalatnak muszáj kiköszörülnie a hírnevén esett csorbát.

Hirdetés


A Qualcomm formálisan is bejelentette a 2016-os évjáratú, csúcskategóriás okostelefonokba és táblagépekbe tervezett Snapdragon 820-at. A gyártó szerint az elődhöz képest minden téren jelentős előrelépésről van szó, a friss modell teljesítmény és energiahatékonyság tekintetében egyaránt rádupláz a Snapdragon 810-re. A pontos tesztkörülményeket és egyebeket nem részletezte a vállalat, így a 14 nm-es FinFET LPP gyártástechnológia használata ellenére érdemes fenntartásokkal kezelni az információt. Az Adreno 530 GPU elvileg olyan 40 százalékkal gyorsabb az Snapdragon 810-ben alkalmazott Adreno 430-nál


A többség számára talán processzor jelentheti a Snapdragon 820 legnagyobb meglepetését: "csak" 4 darab processzormag található benne, a Kryo kódnevű modulok maximum 2,2 GHz-en üzemelhetnek. Manapság nagyon divatos a 8 (sőt, néha több) mag használata, azonban a gyártók marketingeseinek állandó sugalmazásával ellentétben a magok száma önmagában sem sebességet, sem pedig kiváló akkus üzemidőt nem garantál. A Qualcomm ezúttal a magok számának emelése helyett inkább a magok hatékonyságának növelése mellett tette le a voksát.


(Forrás: ExtremeTech)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.