Hirdetés

Bemutatkozott az Apple iPhone 7 és iPhone 7 Plus



|

Tényleg nincs 3,5 mm-es hangkimenet a vállalat új telefonjain.

Hirdetés

Az Apple Watch Series 2 okosóra után az Apple szerda este bejelentette az iPhone 7 és iPhone 7 Plus okostelefonokat. A pletykáknak megfelelően nincs rajtuk megszokott hangkimenet, a füleseket vezeték nélküli Bluetooth, vagy vezetékes Lightning segítségével lehet az eszközökhöz csatlakoztatni. Viszont a Lightning-csatlakozós EarPod fülesek mellett jár a telefonok mellé egy Lightning-Audio Jack adapter is, így nem kell kidobni a már megvásárolt, jó minőségű hangeszközöket. Ezen felül az Apple vezeték nélküli AirPod egységeket is árul majd, az októberben 169 dollárért piacra kerülő fülhallgatók teljesen kábelmenetesek, a melléjük járó bölcsőben tölthetőek, olyan 5 óra az üzemidejük. A Jack-dugó helyére egy második hangszórót tett a vállalat, így már sztereó hangot is képesek kiadni az új iPhone-ok.


Hirdetés


Az Apple idei okostelefonjai a megszokott arany - ezüst - rózsaszín - fekete négyes mellett Jet Black borítással is elérhetőek lesznek, ez állítólag jóval sötétebb és részletgazdagabb érzést kelt a normál fekete árnyalatnál. A funkcionális újdonságokra rátérve az antennák már a készülékek burkolatához vannak kötve, így az iPhone 7-esek oldalain nincsenek vágások, egyáltalán nem láthatóak az antennák. A fizikai Home gomb helyére egy nyomásérzékelős Taptic Engine került: ez egy nyomásérzékelős szenzor, amely vibrálás útján fizikai visszacsatolásra is képes. Nem elhanyagolható előny, hogy a házuk csepp- és porállóvá vált. 



A telefonok előlapi FaceTime kamerái 5 helyett már 7 megapixelesek, a hátlapi képalkotóik eltérnek. Az iPhone 7 modellbe egy 12 megapixeles szenzor került, f/1.8-as lencsével, optikai képstabilizációval. Az Apple szerint az új kamera sokkal gyorsabb és hatékonyabb az eddig használtnál, a villanójában pedig kettő helyett már négy darab LED található.



Az iPhone 7 Plus ennél sokkal érdekesebb, ugyanis két darab kamera található a hátulján: az egyikkel "normál" fotókat készíthetnek a mobilozók, a másikra átváltva pedig 2× optikai zoom áll a rendelkezésükre. A szenzorok elvileg azonosak, azonban az előttük lévő lencsék eltérnek: a normál kamera előtti lencse nagyjából egy 28 milliméteresnek felel meg, míg az optikai zoomos kamera lencséje ~60 mm-esekéhez hasonló tulajdonságokkal rendelkezik. A két kamera közt egy koppintással lehet válni a kameraprogramban, de együtt is használhatóak, ilyenkor mélységélességi effekt jön létre. A szoftveres funkció nem áll majd rendelkezésre a telefon piacra kerülésekor, később érkezik majd meg egy szoftverfrissítéssel.



A fent említett tulajdonságokon csak néhány érdekes újdonság akad a mobilokban, például a kijelzőjük 25 százalékkal nagyobb fényerejű, és támogatják a tavalyi iPhone 6s modellben bemutatkozott 3D Touch-ot. A lapkakészletük is megújult, az A10 Fusion processzorteljesítménye az elődjéhez képest 40 százalékkal nőtt, míg a GPU 50 százalékkal gyorsabb. Emellé némi energiatakarékossági növekedés is társult: az iPhone 7 maximum üzemideje két órával, míg az iPhone 7 Plus-é egy órával nőtt.



A 4,7 hüvelykes Apple iPhone 7 már nem lesz kapható 16 GB beépített háttértárral. Az újonnan alapnak számító 32 GB-os modell kártyafüggetlen hazai ára 255 990 forint, a 128 gigásért 294 990 forintot kér a vállalat, míg a 256 gigás verzió bruttó 333 990 forint.


Az 5,5 hüvelykes iPhone 7 Plus természetesen drágább: a 32 gigás változata 299 990 forintba kerül, a 128 gigásért 338 990 forintot kér a gyártó, míg a 256 gigabájtos 377 990 forinttal fogja megrövidíteni a vásárlókat. A telefonok 2016. szeptember 23-től lesznek kaphatóak az országban.


(Forrás: The Verge, Apple)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.