Hirdetés

Bemutatkozott az OLPC XO 3.0 táblagép



|

Androidos verzió is készül majd a 8 colos eszközből.

Hirdetés

Számos érdekes bejelentéssel indult az idei CES nulladik napja, többek közt a One Laptop Per Child non-profit szervezet is bemutatta legújabb eszközét. A korábbi modellektől eltérően az XO 3.0 noteszgép helyett tablet, ám ezen váltás természetesen nem a trendekhez való igazodás, hanem az előállítási költség csökkentése miatt történt - a készülék pontos áráról nem kaptunk információt.

(A kép forrása: The Verge)


Az elsősorban afrikai piacokra szánt XO 3.0-ba 8 colos és 1024×768 képpontos PixelQI megjelenítő került, a lelkét pedig a Marvell 1 gigahertzes processzorral ellátott Armada 618 SoC-je adja. Az 512 MB RAM-mal, és 4 GB hátértárral szerelt tablet két operációs rendszerrel lesz elérhető, a CES-re a Sugar szoftverrel szerelt verziót vitte el a szervezet, de elvileg Androidos változat is rendelhető lesz.


Mivel a megcélzott piacokon súlyos problémát jelent az elektromosság hiánya, így két kreatív módon is tölthető az új OLPC: egyrészt bizonyos modellek napelemes fedlappal is elérhetőek lesznek, másrészt szükség esetén egy kurblis kézi töltő is a felhasználók rendelkezésére állhat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.