Hirdetés

Bemutatták az első Android One telefonokat



|

A Qualcomm, a HTC, az Asus, az Acer, a Panasonic és a Lenovo is beszállhat az olcsó oksotelefonok gyártásába.

Hirdetés

A Google Indiában mutatta be az első Android One platformot használó okostelefonokat. A keresőcég idén júniusban, a Google I/O fejlesztői konferencián jelentette be, hogy az Android One program keretében segítséget nyújt a gyártóknak abban, hogy jó minőségű, de megfizethető árú készülékeket dobjanak piacra a fejlődő országokban.

Hirdetés

Az első Android One telefonokat a Micromax, a Spice és a Karbonn gyártja. Valamennyi készüléket 4,5 hüvelykes érintőkijelzővel, négymagos, 1,3 GHz-es MediaTek processzorral, 1GB RAM-mal, 5 megapixeles hát-, illetve 2 megapixeles előlapi kamerával, dual-SIM támogatással, microSD-kártyával bővíthető háttértárral és FM-rádióval dobják piacra.

Az Android One eszközök számos nyelvet, köztük a hindit is támogatják majd, és a Google Play Újságosban helyi lapok online kiadásai is elérhetők lesznek. Az indiai felhasználók a YouTube egy speciális változatát is használhatják majd, amely lehetővé teszi, hogy letölthessék és offline, a borsos adatkapcsolati díjakat megspórolva újranézhessék a megosztóra feltöltött videókat. A most bemutatott készülékek várhatóan 6399 rúpiáért (~ 105 dollár) lesznek megvásárolhatók.

Spice Dream UNO: az egyik első Android One telefon
 

A Google szerint még az év vége előtt Indonéziában, a Fülöp-szigeteken, Pakisztánban, Srí Lankában, Bangladesben és Nepálban is bemutathatják a Google One telefonokat. A cég tájékoztatása szerint hamarosan a HTC, az Asus, az Acer, a Panasonic, a Lenovo és a Qualcomm is csatlakozik a programhoz.

India a világ második legnagyobb mobilpiaca, de az okostelefon-penetráció szempontjából viszonylag „szűz területnek” számít. Nem véletlen, hogy a Google mellet az a Microsoft is komoly lehetőséget az országban, amely az olcsóbb Lumia készülékekkel máris meglehetős sikereket ért el a térségben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.