Hirdetés

Bepirosodik a Sziget fesztivál



|

Frigyre lépett a Sziget a magyar Vodafone-nal. Több, mobilhoz kapcsolható szolgáltatás indul be majd a nyár legnagyobb hazai fesztiváljának ideje alatt.

Hirdetés

„Nulladik" napi két koncertfolyamot, egy új főszponzort és megannyi innovációs megoldást jelentett be budapesti sajtótájékoztatóján a multikulturális fesztivál és a multinacionális távközlési vállalat két vezetője. A Vodafone egyedi, üzleti alapú megoldásokkal csatlakozik - a korábban is főtámogató Dreher mellé - főtámogatóként a Szigethez. A Sziget nulladik napján reggae örömünnep és Cseh Tamás emlékkoncert is lesz, s a számos újítás között idén már a szigetlátogatók mobillal is tudnak - percalapon - belépőt fizetni a Szigetre.

 

Gerendai Károly (Sziget Kft.) és Beck György (Vodafone)

 

A Vodafone olyan mobilpénztárca (mobil payment), mobil média és „gép-gép közötti" (machine to machine) megoldások sorával jelentkezik majd a fesztiválon, amely mind a hazai-, mind a külföldi sziget-látogatók számára kényelmesebbé teheti a fesztiválozást. A Virtuális Szigeten elindul a Vodafone Sziget program mobilinformáció több nyelven. Ugyanakkor számos, kifejezetten a Vodafone előfizetőinek kedvező szolgáltatást is napvilágot lát - például mobilon is vásárolhatnak majd napijegyet, vagy akár mobillal is fizethetnek egyes termékekért, elsőként a kávéért, SMS-ben.

 

Peti és a lányok Szlovákiából

 

Lesz a fesztiválon - a mobil parkolás rendszeréhez hasonló - perc alapú mobil fizetési lehetőség is. Eszerint a látogató, mobiljával aktiválva, majd a végén leállítva a rendszert, a belépéstől a Sziget elhagyásáig fizet, tehát ha csak kedvenc együttesének koncertjére kíváncsi, akár csak arra az időre vált belépőt. Amennyiben a fesztiválozót elragadják a koncertek és a Sziget-beli események, akkor sem kell aggódnia, hogy ráfizet. Amennyiben a bent tartózkodás ideje eléri egy napijegy árát, úgy maradhat tovább, és így onnantól kezdve ugyanazok a szabályok érvényesek rá, mint azokra, akik hagyományosan vásárolták meg jegyüket.

 

A tervek szerint lesznek mellék és csúcsidőre érvényes percdíjak. A szervezők még nem értek az egyeztetések és a többi szolgáltatóval való tárgyalások (a percdíj alapú jegy mindhárom szolgáltató, egyelőre csak szerződéses előfizetői részére lesz elérhető) végére, de Gerendai Károly, a Sziget Kft. vezetője annyit már elárult, hogy délután 5-ig, hatig, illetve éjjel 11 után alacsonyabb percdíjakkal kell számolni (kb. 30-35 Ft), míg csúcsidőben ez a díj 70 Ft körül fog mozogni. (Az árak még nem véglegesek!)

 

Nagy volt a sorban állás a 70 ingyen hetijegyért

 

S hogy a beengedésnél az esetleges sorban állás miatt feleslegesen ne ketyegjen az „óra", a mobil fizetést választók számára a Sziget-szervezők „expressz" kaput biztosítanak majd. Természetesen a tavaly bevezetett kedvezmények az idén is élnek: a csoportos diákjeggyel akár fél áron is jöhetnek a Szigetre diákok, míg a későn beinduló bulizók este 11 órától fél áron válthatnak majd napijegyet kedvenc fesztiválunkra.

 

Fény derült a 0. napi programokra is: augusztus 10-én, a Nagyszínpadon a jamaikai zenék fiesztája, a Reggae-Ska Ünnep zajlik majd, a műfaj itthoni alapvetéseivel és nemzetközi sztárokkal. A Világzenei Nagyszínpadon pedig a hazai világ-, és rock zenei színtér legrangosabb képviselői Cseh Tamás emléke előtt tisztelegnek, felidézve a tavaly elhunyt dalnok életművének legjelesebb állomásait.

(Az eseményről lészült többi fotó itt lekinthető meg.)

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.