Hirdetés

Beszakadtak a Lumia mobilok eladásai



|

Éves összehasonlításban negyedére csökkent az értékesített mobilok száma.

Hirdetés

Hetek óta tudjuk, hogy idén nem fog szárnyra kapni a Microsoft okostelefonos részlege. Ez részben annak köszönhető, hogy a vállalat nem kíván egy raklapnyi új Windows 10 Mobile-os készüléket piacra dobni, továbbá 2016-ban maga az operációs rendszer sem kap majd világmegváltó újításokat. A Microsoft BUILD 2016 fejlesztői konferencián szinte szó sem esett a Windows 10 Mobile-ról, pedig a külsős fejlesztők támogatásának hiánya jelenti a platform egyik kulcsfontosságú problémáját.

Hirdetés


A Microsoft mobilos divíziója az elmúlt két évben kifejezetten kevés készüléket dobott piacra, ennek következménye pedig mostanra számszerűsíthetővé vált. A vállalat 2016. harmadik pénzügyi negyedévét taglaló friss jelentése szerint éves összehasonlításban 73 százalékkal csökkentek a Lumia mobilok eladásai, míg az előző pénzügyi negyedévhez képest körülbelül 50 százalékos a mínusz. A Microsoft összesen 2,6 millió Lumiát értékesített a harmadik pénzügyi negyedévben.


Az alapvető tudású (nem Lumia) mobiltelefonok szintén rosszul szerepeltek. Az egy évvel ezelőtti azonos időszakban még 24,7 millió darabot sikerült eladni a készülékekből, a legutóbbi negyedévben már csak 15,7 milliót. A Microsoft mobilos részlegének negyedéves bevétele 662 millió dollárra jött ki, amely éves összehasonlításban 47 százalékos csökkenést jelent.


(Forrás: GSMArena)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.