Hirdetés

Betilthatják a Galaxy Note 7-et az amerikai repülőkön



|

Az FAA azt fontolgatja, hogy minden amerikai légitársaság gépéről kitiltja a Samsung csúcskészülékét.

Hirdetés

Az amerikai repülésügyi hatóság (FAA) a TSA-val és a nagyobb amerikai légitársaságokkal a legutóbbi hétvégén arról tanácskozott, hogy betiltsák-e az összes amerikai repülőgépen a Samsung Galaxy Note 7-et.

Hirdetés

Miután egyes készülékek a hibás akkumulátoruk miatt töltés közben kigyulladhatnak, a Samsung leállította az értékesítését az eszköznek. Minden eddig eladott modellt cserélnek, és mindenki számára ajánlott, hogy ne használja a korábban megvásárolt Galaxy Note 7-es készülékét. A legutóbbi tűzeset egy ausztrál hotelszobában történt. 

A Consumer Reports korábban arra mutatott rá, hogy a Samsung hivatalosan nem hívta vissza a Galaxy Note 7-et. Ha így tenne, akkor abba a hatóságok is be lennének vonva, ugyanis aki azután ilyen készüléket árusítana, azt jogi felelősségre lehetne vonni. Amennyiben a készüléket visszahívják hivatalosan, akkor egyetlen repülőgépre sem lehet majd ilyet felvinni, még csomagként sem.

Az eszköz megjelenése óta 1 millió Galaxy Note 7-et adtak el, a Samsung 2,5 milliót hív vissza önkéntesen. Ameddig a folyamat nem hivatalos, addig a légitársaságok önmaguk dönthetik el, hogy felengedik-e az eszközt a járataikra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.