Hirdetés

Bivalyerős apró noteszgépek a Sony-tól



|

Sandy Bridge-es processzorok, és DirectX 11-es grafikus vezérlők kerültek a megújult Vaio S-szériába.

Hirdetés

A japán gyártó tegnap hivatalosan is bejelentette a 13,3 colos kijelzővel szerelt Vaio S sorozatának frissítését. A dolog érdekessége, hogy az új modellekben az Intel legújabb, Sandy Bridge névre hallgató platformja dolgozik, amely konstrukciós hibája miatt az chipgyártó kénytelen volt nemrég ideiglenesen szüneteltetni az erre épülő lapkakészlettel szerelt alaplapok forgalmazását.

 

Sony Vaio S
Sony Vaio S

 


Tegnap beszámoltunk a héten várható új MacBook Pro-król is, amelyekben szintén ezen platform üzemel: úgy tűnik, hogy a mobil chipsetek esetében nem okozott komoly fennakadást a váratlan közjáték.


Visszatérve a megújult Vaio S-ekre: első pillantásra is feltűnő érdekességük a magnéziumból készült házuk, amely egyrészt rendkívül elegánsan mutat, másrészt jól bírja strapát. Sajnálatos módon a Sony nem adott részletes tájékoztatást az általa takart hardverelemekről, ám Intel Core i5-2410M (akár 2,9 GHz), és Core i7-2620M (max. 3,4 GHz) processzorral szerelt konfigurációk mindenképp lesznek.

 

Sony Vaio S
Sony Vaio S

 


A gépek alaplapjain vélhetően két darab memóriafoglalat található, akár 8 gigabájtnyi 1333 megahertzes órajelű DDR3-as RAM is kerülhet az eszközökbe. Érdekes a grafikus alrendszer is: a tájékoztatás szerint mindegyik modellbe kerülni fog egy különálló AMD Radeon HD 6000-szériás grafikus vezérlő, ám a „Dynamic Hybrid Graphic System" névre keresztelt megoldásnak köszönhetően a kevésbé számításigényes feladatok esetén lehetőség van a központi egységbe integrált Intel HD Graphics GPU-ra váltani - ugyanarra való, mint az NVIDIA Optimus.


Konkrétan ismét csak két grafikus vezérlőről van tudomásunk: az olcsóbb konfigurációkba 512 MB memóriával ellátott Mobility Radeon HD 6470M fog kerülni, míg a drágábbakba 1 GB-os HD 6630M - lehetnek még más GPU-val szerelt konfigurációk is, de ezek biztosak. Mint korábban már említettük, a kártyáknak egy 13,3 col átlójú kijelzőt kell „meghajtaniuk", a LED-es háttérvilágítású panel minden esetben 1366×768 pixel felbontású.

 

Sony Vaio S
Sony Vaio S

 


Kommunikációs képességek szempontjából átlagosan jók az új Sony Vaio S-ek: a Wi-Fi-vezérlőjük támogatja az n-szabványt, a Bluetooth 2.1-es, és beépített 3G-modemmel szerelt modellek is elérhetőek lesznek. Portok: 2× USB 2.0, 1×USB 3.0, RJ-45, D-SUB, HDMI, 34 mm-es ExpressCard, kártyaolvasó, dokkolóport, töltő.


A válaszható merevlemezek kapacitásának felsorolásával szintén adós maradt a Sony, ám 128 GB-os SSD-vel biztosan kérhető lesz a gép, ráadásul a Blu-Ray olvasó/DVD-író kombó optikai meghajtó is gyári opció.

 

Sony Vaio S
Sony Vaio S

 


Eddig nem említett specifikációk: Windows 7 operációs rendszer, 0,3 megapixeles webkamera, 331 × 224,5 × 23,9 mm-es méret, 50 wattórás akkuval együtt körülbelül 1,75 kilogrammos tömeg. A Sony brit weboldalán már előrendelhetővé vált a VPCSB1X9E/S jelzésű modell, amelybe Core i5-2410M CPU, 4 GB RAM, 500 GB-os HDD, és HD 6470M GPU került, 64 bites Windows 7 Professional-lel 899 fontért (olyan 290 ezer forintért) vásárolható meg.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.