Hirdetés

Bivalyerős mobil GPU az ARM műhelyéből



|

DirectX 11 támogatással érkezik a Mali-T658.

Hirdetés

Tegnap a főként mobiltelefonokban, táblagépekben, és egyéb szórakoztatóelektronikai eszközök széles skálájában dogozó, ARM-alapú központi egységek architektúrája mögött álló brit vállalat bejelentette a legújabb grafikus processzorát, az egység valamikor 2013-ban válik licencelhetővé a partnereik számára.

 

 


A Mali-T658 jelzésű GPU több szempontból is hatalmas előrelépés lesz a többek közt a Samsung Galaxy S2-ben is használt Mali-400-hoz képest, hiszen a vélhetően 28/32 nanométeres csíkszélességgel is elérhetővé váló megoldás elterjedt elődjéhez mérten tízszeres számítási teljesítménnyel fog rendelkezni, köszönhetően részben a feldolgozóegységei megduplázott számának.

 

 


Végfelhasználói szempontból kritikus újítás még az API-k kibővítése, hiszen a Mali-T658 már nem csak az OpenGL ES-t, hanem a DirectX 11-et, az OpenCL-t, és a DirectCompute-ot is támogatni fogja, ezen szabványok főként a Windows 8 ARM-es verziója miatt rendívül fontosak és hasznosak.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.