Hirdetés

Biztonsági háttér nélküli mobil eszközök mindenütt.



|

Magyar IT-virtus: a vállalatnál is használt mobilok és táblagépek 44 százalékán nincs védelmi szoftver.

Hirdetés

A mobil eszközök terjedése egyre nagyobb problémát jelent a külföldi és hazai vállalatoknál is, hiszen ezeket valamiként illeszteni kell a meglévő biztonsági rendszerekhez, ami extra beruházást, fejlesztést igényel. A 2012-es Sysadmin Day jó alkalom volt arra, hogy felmérjük a hazai helyzetet, a NETASQ és az F-Secure hazai képviselete együttesen 180, összesen 75 000 számítógépet menedzselő rendszergazda válaszait elemezve ijesztő következtetésre jutott.

 

 

A Computerworld.hu cikkében olvasható a felmérés részletesebb értékelése, amiből kiderül, hogy a mobil eszközök 44 százalékán semmilyen biztonsági szoftvert nem használnak, sőt, a vállalatok jelentős hányada nem is szabályozza az ilyen eszközök használatát. Egy jelentős hányaduk nem is lát kockázatokat ezen a területen, inkább célzott hacker támadásoktól és hardver hibáktól tart. A rossz hír mellett jó, hogy a vállalatok többet fordítanak idén informatikára, mint tavaly – részletes információk a cikkben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.