Hirdetés

Biztonsági kockázatot jelenthet a Siri, és a Smart Cover



|

Gyári beállítások esetén mindkét eszközzel hozzáférést lehet szerezni a lezárt almás eszközökhöz.

Hirdetés

Rendkívül érdekes biztonsági résekre derült fény a napokban, amelyek segítségével a lezárt iPhone 4s, és iPad 2 esetében illetéktelenek hozzáférhetnek a készülékeken tárolt információhoz. Jellegük miatt a problémák távolról nem használhatóak ki, és szerencsére manuálisan is könnyedén „befoltozhatóak".


Az iPhone 4s esetében a Siri okozhatja a gondot, ugyanis a hangvezérlés lezárt készülékek esetén is használható, így például lopás esetén a tolvaj képes hívásokat bonyolítani, vagy éppen emelt díjas szöveges üzeneteket küldeni. Szerencsére a problémának könnyen elejét lehet venni, csupán be kell állítani az opciókban, hogy a záróképernyőn ne lehessen elindítani a hangvezérlést.


A kettes számú malőr az iPad 2 és Smart Cover duót érinti: a lezárt táblagép esetén a bekapcsoló gomb hosszú lenyomásával be lehet hozni a kikapcsoló képernyőt, ezután vissza kell csukni a Smart Covert. Az újbóli kinyitása után az utolsónak felhozott képernyő továbbra is aktív lesz, ám a rajta található mégsem gombra tapintva az iOS automatikusan a kezdőképernyőre, vagy az előtérben futó alkalmazásra fogja dobni a tolvajt.


Megemlítendő, hogy a Smart Cover mágneses alapon működik, így az illetéktelen személynek még egy gyári „fedőlapra" sincs szüksége a művelet kivitelezéséhez, bármely mezei mágnessel működik a trükk. A vásárlók szerencséjére a Smart Coverrel történő feloldás kikapcsolható a beállítások menüben.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.