Hirdetés

Biztonsági rések az androidos alkalmazások közel felében!



|

Nagy eséllyel futhatunk bele lehallgatható Androis alkalmazásokba a Google Play-en is.

Hirdetés

Sokan használunk androidos okostelefont, lassan már többen, mint PC-t. A platform népszerűségét egyrészt a megfizethető készülékeknek, másrészt a rengeteg elérhető alkalmazásnak köszönheti – utóbbi előny a visszájára fordul, ha ezek az alkalmazások nem megbízhatóak. A Leibniz Egyetem és a Philipps Egyetem kiterjedt vizsgálata szerint van miért aggódnunk.

 

 

 

Az egy dolog, hogy a népes platformra eleve sok kártékony vagy kártevőt magában rejtő alkalmazás készül. Ez ellen némiképp védelmet nyújthat, ha csak autentikus alkalmazásforrást használunk (javasolt a Google Play). Ugyanilyen súlyos gondot jelenthet, ha az alkalmazások hanyagul vannak megírva és titkosítás nélkül továbbítják adatainkat, gyakran jelszavainkat is. A Computerworld.hu cikke részletesen beszámol a nagy szabású kutatás eredményeiről, melyek aggasztóak, közel az alkalmazások fele elbukott már az automatikus elemzőeszközökkel futtatott vizsgálatok során is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.