Hirdetés

Biztonsági rést foltoz a HTC



|

A gyártó megerősítette a HTCLoggers csomag sebezhetőségét, a javítás már készülőben van.

Hirdetés

Mint hétfőn már beszámoltunk róla, a tajvaniak „HTCLoggers.apk" diagnosztikai csomagjával ellátott androidos mobiljaiban meglehetősen súlyos, jogosultságkezelési hibára visszavezethető sérülékenység található - ezt kihasználva minden olyan program hozzáférhet a különféle hardveres és szoftveres naplókhoz, amely rendelkezik internetelérési felhatalmazással.

 

HTC Evo 3D
HTC Evo 3D

 


A HTC tegnap egy sajtóközleményben elismerte a hiba létezését, az érintett - de pontosan meg nem nevezett - készülékekre amilyen gyorsan csak lehet, elérhetővé tesznek egy javítást. A hamarosan kiadandó frissítés over-the-air módszerrel is terjesztve lesz, így a mobilos híreket nem követő ügyfelek figyelmét sem fogja elkerülni.


Szerencsére a HTC szerint eddig nem találkoztak olyan kémszoftverrel, amely képes lenne kihasználni a sebezhetőséget, ám ettől függetlenül a probléma valós, a megoldásáig pedig kizárólag olyan szoftverek telepítését javasolják, amelyek készítőjében teljes mértékben meg lehet bízni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.