Hirdetés

Biztonságosabbá vált az androidos Chrome



|

A mobilos böngészőben is elérhető a biztonságos böngészés.

Hirdetés

Nemrégiben már a béta fázisba lépett androidos Chrome 48 újdonságairól írtunk, azonban most kiderült, hogy a 46-os verziótól kezdve fontos biztonsági funkcióval bővült a szoftver repertoárja, ugyanis a Google szakemberei implementálták az asztali böngészőben régóta elérhető biztonságos böngészés funkciót.

Hirdetés


A funkció célja a megbízhatatlan weboldalak betöltésének proaktív blokkolása: a Google feketelistájára a bizonyítottan adathalász, vagy egyéb módon kártékony és támadó domainek kerülnek fel. Amennyiben a felhasználó egy feketelistás weblapra kíván látogatni, vagy esetleg megpróbálják egy ilyenre átirányítani, akkor a böngésző nem hajlandó felhasználói jóváhagyás nélkül betölteni az adott domain alól kiszolgált állományokat.


Természetesen felmerül a kérdés, hogy a biztonságos böngészés miért nem volt már régóta elérhető az androidos böngészőben, a válasz pedig sejthetően prózai: a működése során túlságosan sok forgalmat generált volna, így a felhasználók jelentősen gyorsabban elfogyasztották volna a havi mobilnetes adatkeretüket. A Google adattömörítést vetett be a probléma megoldása érdekében.


(Forrás: NextPowerUp)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.