Hirdetés

Biometrikus azonosítás, Androidon is



|

A Biolock nevű alkalmazás állítólag nem jön zavarba a tulajdonos fotójától sem.

Hirdetés

A Blue Planet Apps nevű vállalat bejelentette a BioLock nevű alkalmazásának androidos változatát, amellyel lehetőség nyílik a készülék jelszó nélküli, biztonságos feloldására. A szoftver jövőbeli felhasználói vélhetően elsősorban az arcfelismerési funkciót fogják használni, emellett extraként írisz-azonosítás is került bele.

 

 


Állítólag a program nem jön zavarba az időközben növesztett szakálltól és bajusztól sem, remélhetőleg a nem mindig hordott szemüveg sem jelent majd problémát. A készítői szerint rendkívül nehéz átverni a szoftvert: a tulajdonosáról a kamera elé tartott fotót a legtöbb esetben nem ítéli hitelesnek az algoritmusa.

 

A BioLock az elkövetkező hetekben fog elérhetővé válni egy szűk tesztelői réteg számára, majd a tervek szerint rövid időn belül elindulhat a forgalmazása az Android MarketPlace-en, méghozzá 3 dolláros áron. Amennyiben valóban megbízhatóan működik a szoftver, akkor nagyjából 650 forint nem pénz ezért a funkcióért.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.