Hirdetés

Bővült az ASUS Seashell-szériája



|

Az új EeePC-ben már kétmagos Intel Atom N550 processzor dolgozik.

Hirdetés

Mint kedden beszámoltunk róla, az Intel újabb processzorral bővítette a netbookokba szánt Atomjainak sorát: az N550 a gyártó első modellje ebben a kategóriában, amelybe két mag került. Az egység órajele 1,5 GHz, továbbá támogatja a 64 bites utasításkészletet, és a Hyper-Threadinget is.

 

ASUS EeePC 1015PEM
ASUS EeePC 1015PEM

 


Elsőként az ASUS jelentett be erre épülő netbookot, mégpedig a Seashell-sorozatba tartozó EeePC 1015PEM személyében. Alapvetően egy szabványos netbookról van szó: a kijelzője 10,1 colos és 1024×600 pixel felbontású, az új CPU mellé pedig 1 GB memóriát társítottak a tajvani mérnökök. A webkamera 0,3 megapixeles, a merevlemez kapacitása modelltől függően 160/250/320 GB lehet, belső optikai meghajtó nincs.


Viszont rendelkezik két kiemelkedő tulajdonsággal: a Wi-Fi-vezérlő mellé 3.0-ás Bluetooth került, továbbá felszerelték két USB 3.0 porttal is. Egyéb csatlakozók: 1× USB 2.0, RJ-45, D-SUB, mikrofon, és fejhallgató.


Az EeePC 1015PEM hatcellás akkumulátora elvileg akár 13 órányi üzemidőt is lehetővé tesz, és a Windows 7 Starter operációs rendszeren kívül ExpressGate-tel is ellátták - utóbbi egy körülbelül 5 másodperc alatt betöltődő Linux-disztribúció, előtelepített Firefox-szal és Skype-pal.


Az érdeklődők részéről jogos mikor/hol/mennyiért kérdések triójára egyelőre nem tudunk felelni, azonban vélhetően kora ősszel kerülhet a boltok polcaira a 262 x 178 x 36,4 mm méretű, és 1,27 kg tömegű netbook.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.