Hirdetés

Brutális negyedévet zárt az Apple



|

Három hónap alatt többek közt 16 millió iPhone-t, és 7 millió iPadet adott el a vállalat.

Hirdetés

A napokban mindenkit meglepett Steve Jobs bejelentése, miszerint egészségügyi okokból határozatlan időre újból szabadságra megy - ez rögtön meg is látszott a cég részvényein, minimálisan vesztettek az értékükből. Természetesen az időzítés nem volt véletlen, tegnap a vállalat kiadta az elképesztő számokat tartalmazó, 2011. első üzleti negyedévére vonatkozó pénzügyi jelentését a kedélyek lenyugtatására.

 

Apple iPad
Apple iPad

 


A december 25-ével lezárult három hónapos időszak alatt az Apple 16,24 millió iPhone-t, 7,33 millió iPadet, 4,13 millió Mac-et, és 19,45 millió iPodot adott el. A negyedévet összesen 26,74 milliárd dolláros bevétellel, és 6 milliárd dollár tiszta nyereséggel zárta a cég, a részvények darabonkénti értéke 6,43 dollárral nőtt.


Az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest az Apple 78 százalékkal növelte a komplett bevételét, és 71 százalékkal a nyereségét. Érdekesség, hogy az Egyesült Államok után Európa a vállalat második legnagyobb piaca, a komplett bevételük 27 százaléka a Vén Kontinensről származik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.