Hirdetés

Brutálisan erős lesz az új Snapdragon



|

A Qualcomm már bizonyított a régi modellel, és a jövőben is készek borsot törni a riválisok orra alá.

Hirdetés

Az Egyesült Államokban székelő Qualcomm 2007 végén mutatta be az elsősorban okostelefonokba szánt, 1 GHz-es CPU-val felvértezett Snapdragon lapkakészletét, amely most három évvel később is az első számú megoldásnak nevezhető a felsőkategóriás mobilok piacán.

 

Qualcomm Snapdragon MSM8960
Qualcomm Snapdragon MSM8960

 

Időközben a konkurens gyártók is felsorakoztak a hasonló teljesítményű ellenlábasaikkal, azonban a Qualcomm előnye hatalmas, amely remekül látszik következő generációs Snapdragonről nyilvánosságra hozott információkon is. Az új zászlóshajójuk a 28 nanométeres csíkszélességű MSM8960 jelzésű modell lesz: a lapkakészlet beépítve tartalmazza a Wi-Fi/Bluetooth/ FM-rádió/GPS-modulokat, de került még bele HSPA+ és LTE vezérlő is.


A processzora már kétmagos, ráadásul a gyártástechnológiának, és egyéb architekturális fejlesztéseknek köszönhetően ötször gyorsabb a jelenlegi csúcsmodellnél, miközben 75 százalékkal kevesebbet fogyaszt - sajnos az órajele nem tisztázott. A grafikus vezérlőt is alaposan felturbózták, az Adreno 300-as GPU-család tagjai adott idő alatt elvileg négyszer több műveletet képesek elvégezni az aktuális széria azonos súlycsoportú modelljeinél. Az új Snapdragon lapkakészletre már nem kell sokat várni, az első ezzel szerelt okostelefonok elvileg a jövő év elején fognak megérkezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.