Hirdetés

Brutálisan felgyorsult az Adobe Flash 11



|

Ezzel együtt az AIR következő verziója is fontos újdonságokkal bővült, és végre mindkettőből lesz natív 64 bites változat.

Hirdetés

Az Adobe tegnap bejelentette, hogy október elején elérhetővé teszi a Flash Player 11-es, és az AIR 3-as főverzióját. A szoftverek a tájékoztatás szerint elsőként a Windows, Mac OS, és Linux operációs rendszert futtató számítógépekre válnak október elején elérhetővé, míg az Androidon, Blackberry Tablet OS-en, és iOS-en futó változatok valamikor a közeljövőben fognak megérkezni - bár az Apple platformján természetesen továbbra is csak az AIR lesz használható.

 


A Flash számos fontos újdonságot hoz, a legnagyobb szám feltétlenül a feljavított hardveres 2D/3D feldolgozás: az Adobe szerint az utóbbi a jelenleg kínáltnál egyrészt jóval széleskörűbb, ráadásul ezerszeresére gyorsították a képkockák renderelését, így akár konzolokon megszokott grafikai minőségű játékok is készíthetőek lesznek a platform segítségével.


Szintén nem elhanyagolható, hogy sikerült videós másolásvédelmi megoldással is ellátni a Flash 11-et, amely elsősorban az online videokölcsönzők számára lehet rendkívül hasznos, akik ráadásul már 7.1-es hanggal is képesek lesznek mozgóképet streamelni az ügyfeleknek.


Az AIR 3 legnagyobb újítása a natív kiterjesztések kezelése, ezen funkcióval a fejlesztők platformtól függetlenül, szabványos felületen keresztül érhetik el a futtató eszközök szenzorait - többek közt a magnetométerről, a fényérzékelőről, és az NFC lapkáról van szó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.