Hirdetés

Bűnösnek vallották magukat az androidos warezkirályok



|

Kalóz alkalmazásokat terjesztő webhelyek miatt kerülhet a rácsok mögé a két férfi.

Hirdetés

Az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériumának tájékoztatása alapján augusztus elsején megszülethet az elsőfokú ítélet az ország első olyan perében, amelyet kalóz androidos alkalmazások terjesztése miatt indított az ügyészség. A vádlottak bevallották a bűnösségüket, részben együtt követték el a bűncselekményeket.

Hirdetés


A két férfi közül valószínűleg a 22 éves Aaron Blake Buckley számíthat a komolyabbik büntetésre, ő szerzői jogsértés, továbbá szerzői jogsértés elkövetésére irányuló összeesküvésben vallotta magát bűnösnek. Elismerte, hogy 2010 és 2012 között részben az irányítása alatt állt az Applanet portál, amelyen keresztül a látogatók bő 4 millió alkalommal töltöttek le ingyen fizetős alkalmazásokat. A jogsértő módon letöltött alkalmazások névleges listaára 17 millió dollárra rúg.


Buckley a másik vádlottal, a 29 éves Gary Edwin Sharppal együtt követte el a bűncselekményeket. A férfi még januárban bűnösnek vallotta magát szerzői jogsértés elkövetésére irányuló összeesküvésben. A rovásán van még, hogy az Applanet mellett a SnappzMarket androidos warezoldal működtetésében is szerepet vállalt, utóbbi papíron 1,7 millió dollárnyi kárt okozott a fejlesztőknek és a kiadóknak.


(Forrás: Engadget, DOJ | Nyitókép: Samthor)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.