Hirdetés

CES 2012: érintés nélkül vezérelhető droid a Micromax műhelyéből



|

A készülék előlapi kamerája gondoskodik az elképzelés gyakorlati megvalósításáról.

Hirdetés

Rendkívül érdekes mobillal érkezett a CES-re az indiai Micromax, hiszen az eyeSight Mobile Technologies-zal együttműködve nemrég elkészítették a világ tudtunkkal első olyan okostelefonját, amelyet részben kamerával interpretált gesztusok segítségével is lehet irányítani.


Sajnos nem mindegyik alkalmazás támogatja ezen vezérlési módot, az A85 Superfone hivatalos termékoldala szerint a névjegyzékben, a galériában, a levelezőben, és a zenelejátszóban használható az érdekes megoldás. Az NVIDIA Tegra 2 System-on-Chippel szerelt telefon egyetlen komoly hátránya, hogy egyelőre Android 2.2 operációs rendszert futtat, ám a gyártó ígérete szerint valamikor frissíthető lesz a Gingerbreadre.


Nem tudni, hogy a készülék valaha piacra kerül-e a Vén Kontinensen, Indiában nagyjából 19 ezer rúpiát, avagy körülbelül 88 ezer forintot kérnek a kártyafüggetlen verziójáért.


Micromax A85 Superfone specifikációk:

- GSM/GPRS/EDGE (850/900/1800/1900 MHz)
- HSDPA: 14,4 Mbps, HSUPA: 5,76 Mbps
- Bluetooth 2.1, Wi-Fi 802.11b/g
- A-GPS, digitális iránytű, gyorsulásmérő
- Érintőkijelző: 3,8 col, 480×800 pixel, IPS, Gorilla Glass
- Előlapi kamera: 0,3 megapixel
- Hátlapi kamera: 5 megapixel, autofókusz
- 1 GHz-s, kétmagos NVIDIA Tegra 2 SoC, 512 MB RAM
- 8 GB háttértár, microSD foglalat
- Google Android 2.2 (frissíthető lesz a 2.3-ra)
- Akku: 1500 mAh
- Tömeg: 128 gramm
- Méret: 119 × 60 × 13 mm

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.