Hirdetés

CES 2012: külső videokártya-ház Apple számítógépekhez



|

Potenciál ugyan van az MSI GUS II-ben, ám meghajtók hiányában legfeljebb koncepcióról beszélhetünk.

Hirdetés

Rendszeres időközönként a különféle gyártók mérnökei elmerengenek azon nagyszerű elképzelésen, hogy mi lenne, ha az erősen korlátozott grafikus számítási teljesítménnyel rendelkező noteszgépeket igény esetén külső videokártyával is el lehetne látni. A legutolsó ezen célra kitalált termék az MSI GUS II, amely a Thunderbolt csatolófelület brutális (elméletben akár 10 Gbps) sávszélességét kihasználva varázsolná játékra is alkalmassá például a Macbook Aireket.

(A képek forrása: The Verge)


Az eddigi hasonszőrű megoldások fő problémája a csatolófelületük volt, hiszen az USB 2.0 nagyon kevés még egy középkategóriás grafikus vezérlőnek is, ám vélhetően a jövőben minden bizonnyal piacra kerülő USB 3.0-ás termékek már talán használhatóak lesznek – bár csodát valószínűleg azoktól sem kell majd várni.


Sajnálatos módon a GUS II csatolófelülete látványos átviteli sebessége ellenére pont zsákutcát jelent, hiszen a Mac OS-hez az AMD/NVIDIA duó csak igény esetén készít meghajtókat, így a vásárlók nem lennének képesek működésre bírni vele a grafikus kártyákat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.