Hirdetés

Chipen futó kártevővédelem a Qualcommtól



|

A Snapdragon 820-ban debütál majd a Smart Protect.

Hirdetés

Az Apple iOS és Windows Phone rendszerektől eltérően a Google Android meglehetősen szabadelvű, ezt a tulajdonságát általában erényként szokás számon tartani. Sajnos biztonsági szempontból már inkább hátrány, így nem csoda, hogy a kártevővédelmeket készítő cégek szerint érdemes antivírust telepíteni az androidos eszközökre. Ennek a gyakorlati haszna erősen vitatott; csupán annyi biztos, hogy a kérdéses vállalatoknak anyagi érdekükben áll a káosszal és anarchiával való rémisztgetés.

Hirdetés


A Qualcomm mindenesetre úgy döntött, hogy nem hagyja ki a ziccert. A chiptervező cég mai bejelentése alapján a Snapdragon 820 lapkakészlet hardveres szinten fog védelmet kínálni a különféle kártevők ellen. A Snapdragon Smart Protect néven futó megoldás valós időben elemzi a készülékeken futó alkalmazások viselkedését, így akkor is felismerheti a kártevőket, ha azok még nincsenek benne a vírusdefiníciós adatbázisában.


A Qualcomm szerint a részben hardveren futó jellege miatt nagyon nehéz teljesen hatástalanítani Smart Protectet, így ellenállóbb a teljesen szoftveres védelmeknél.


(Forrás: Liliputing | Nyitókép: Kārlis Dambrāns)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.