Hirdetés

Chromecast: el lehet felejteni a helyi videókat



|

Az androidos AllCast készítője szerint a Google tudatosan tette tönkre programját.

Hirdetés

A Google csupán 35 dollárba kerülő Chromecast USB-s kiegészítője a nyár közepi elérhetővé válása óta fantasztikusan fogy az Egyesült Államokban, a televízió HDMI portjába csatlakoztatható kütyüvel többek közt Youtube és Netflix videókat lehet streamelni.

Hirdetés


Természetesen a fejlesztőknek is felkeltette az érdeklődését az eszköz, akik nekiálltak helyi számítógépen, okostelefon és tableten tárolt videók lejátszására használható programokat írni hozzá. A leghíresebb ezek közül talán az androidos AllCast, ám rövid élete során az alkalmazás immáron másodszor vált használhatatlanná.


Koushik Dutta, az AllCast fejlesztője szerint ez megint a Google sara, ugyanis a vállalat valószínűleg üzleti megfontolásból szándékosan próbálja ellehetetleníteni az efféle programok létrehozását. Állítása szerint a Chromecast legutóbbi szoftverfrissítésével újabb korábban teljesen publikus API vált elérhetetlenné a nem fehérlistás fejlesztők számára.


Hírünk írásáig a Google nem tisztázta a helyi videók streamelésére használható Chromecast programokkal kapcsolatos álláspontját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.