Hirdetés

Corel lett a Pinnacle



|

A támogatás továbbra is jár a Studio-hoz, de mi lesz később?

Hirdetés

Az Avid túladott hobbi szintű videoszerkesztő szoftvercsaládján. A cég a Pinnacle hanyatlásával néhány éve átvette a hazánkban is nagy népszerűségnek örvendő Pinnacle Studio család gondozását, egy családba vonva saját Avid Studio szoftverével. Most úgy tűnik, hogy az üzlet nem jött be eléggé és az Avid maradna a kaptafánál, azaz a professzionális videoszerkesztő rendszereknél, a buzgó kezdő felhasználók pedig mehetnek át a Corelhez.

 

Az Avid leveléből értesültünk arról, hogy mostantól nem az Avid, hanem a Corel cég ügyfeleinek számítunk, ha Pinnacle Studio, Avid Studio, Avid Studio for iPad szoftverrel vagy Dazzle kiegészítőkkel, digitalizálókkal rendelkezünk. A Corel nyújtja a támogatást a volt Avid ügyfeleknek, az Avid pedig biztosítja volt ügyfeleit, hogy hitelkártya információk nem kerülnek átadásra a felvásárlás kapcsán.

 

 

Az otthoni, hobbi célú digitalizálók és videoszerkesztők piaca már koránt sem olyan élénk, mint akár öt évvel ezelőtt, mára majd' minden fontos VHS DVD-re került és senkinek sincs ideje pepecselni a szerkesztéssel, a mobiltelefonnal videózott jelenetek legtöbbször egyenesen a YouTube-ra töltődnek fel és ott is szerkeszthetők. A Pinnacle Studio és az Avid Studio versenytársa volt eddig a Corel saját VideoStudio-ja, ezért kérdéses, hogy a felvásárlás célja nem a fő konkurens eltüntetése volt-e. Nem mellékes persze, hogy a tranzakcióval számos licenc és az Avid Studio for iPad is a Corel birtokába kerül, ami sikeresebbé teheti a céget a mobil videoszerkesztés még épp csak szárnyát bontogató piacán.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.