Hirdetés

Csak 512 MB RAM került az iPhone 4s-be



|

Az Apple nem véletlenül hagyta ki a memóriabővítéssel való büszkélkedést.

Hirdetés

Az iFixit munkatársai szokásuk szerint ezúttal sem kegyelmeztek az új iPhone-nak: míg mások az új telefonjuk kicsomagolása után tipikusan elsőként bekapcsolják azt, addig ők némi túlzással inkább szétszerelik. Természetesen a prioritások nagyban függnek az érdeklődéstől, az úriembereknek köszönhetően legalább megtudtuk az igazságot az almások új mobiljának operatív memóriájáról.


Tim Cook a mobil bejelentésekor a hardverrel kapcsolatban csupán néhány dolgot emelt ki: a fókusz természetesen az iPad 2-ben is használt, kétmagos Apple A5 processzor alkalmazásán volt, emellett pedig megemlítette az új all-in-one hálózati vezérlőt is - a Qualcomm RTR8605-ös lapkának köszönhetően nem szükséges külön GSM és CDMA hálózatokon működő iPhone 4s-t gyártatnia a cégnek.


Végül elmaradt egy apróság: az előző generációs okostelefonjukban 512 MB memóriát használtak, és nem esett szó arról, hogy a rivális csúcsmobilokhoz hasonlóan a friss üdvöskéjük esetében megduplázták volna ennek kapacitását. Ennek oka, hogy ez a lépés szimplán kimaradt, valószínűleg csak az iPhone 5-be fog 1 GB kerülni.


Természetesen ezen hozzáállás érthető, hiszen a külsős fejlesztők számára az alkalmazásuk optimalizálásakor továbbra is az iPhone 3GS 256 MB RAM-jához kell igazítaniuk a maximálisan felhasználható memória mennyiségét, plusz minél kevesebb chip kerül egy konstrukcióba, annál kisebb az esélye, hogy gondok akadnak majd a tömeggyártás folyamán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.