Hirdetés

Csak az Apple keresett pénzt a mobilpiacon



|

A harmadik negyedévben egyedül az Apple tudott nyereséget felmutatni az okostelefon-piacon.

Hirdetés

A Samsung a Galaxy Note 7 visszahívásával gyakorlatilag a legutóbbi negyedéves összes nyereségét is elégette. Ezzel az Apple maradt az egyetlen gyártó az okostelefonok piacán, amely igazából pénzt tudott keresni a készülékek gyártásával és értékesítésével. 

Hirdetés

Tim Long, a BMO Capital Markets elemzője szerint a harmadik negyedévben a szektor teljes nyeresége az Apple kezébe került. 

Ami azt illeti, az elemző szerint az Apple a nyereség 104 százalékát szerezte meg a piacon - ez úgy lehetséges, hogy egyes cégek, mint az LG vagy az HTC, tulajdonképpen veszteségesek voltak. 

A Samsung a teljes nyereség 0,9 százalékát mondhatta magáénak, pedig a piaci részesedése a legnagyobb, 21,7 százalékos. 

Az Apple az eladások 13,2 százalékáért felel, míg a harmadik legnagyobb Huawei 9,7 százalékért. Tavaly az Apple "csak" a nyereség 90 százalékát tette zsebre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.