Hirdetés

Csak egyetlen almás szabadalmat sért a HTC



|

A bíróság szerint április 19-től kezdve nem árulhatnák az USA-ban egyes készülékeiket a tajvaniak.

Hirdetés

Kétszeri csúsztatás után tegnap végre pont került az Apple-HTC per végére, a bíró szerint az alperes az almás vállalat csupán egyetlen szabadalmát sértette meg az eredetileg felhozott tízből. A döntés szerint április 19-től kezdve a cégnek meg kellene szüntetnie az összes olyan termékének egyesült államokbeli forgalmazását, amelyben illegálisan került felhasználásra az 5,946,647 azonosítójú szellemi tulajdon.


A szabadalom nem nevezhető túlságosan „komolynak", hiszen azon működési elvet írja le, amely lehetővé teszi egy formázatlan adathalmazban általános struktúrák keresését, és azok grafikus felületen interaktívvá való tételét - például mikor SMS-ben érkezik egy telefonszám, amelyet kijelölve azonnal tárcsázni lehet azt.


A HTC tájékoztatása szerint már rendelkeznek egy olyan megoldással, amellyel képesek kikerülni ezen szabadalmat, így az érintett okostelefonjaik betiltása előtt képesek lesznek kiadni az összesre egy jogsértést megszüntető javítást - rendkívül valószínűtlen, hogy emiatt egyetlen mobiljuk is lekerülne a boltok polcairól.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.