Hirdetés

Családbiztonsági mobilappot készített a Google



|

Az androidos Trusted Contacts segít betájolni a szerettünk fizikai helyzetét.

Hirdetés

Karácsonyi meglepetésként is felfogható mobilalkalmazással újított a Google. A minimum Android 4.1 rendszert megkövetelő, teljesen ingyenes Trusted Contacts felhasználói felvehetik a névjegyzékükben lévő családtagjaikat és szeretteiket megbízható kontaktok listájára, ezután pedig a kérdéses személyek képesek lesznek egy koppintással lekérni a földrajzi helyzetüket. A funkció természetesen oda-vissza működik.


Hirdetés


Helylekérés esetén a keresett személy telefonja először kijelzi az megbízható kontakt érdeklődését, ilyenkor a keresett személy letilthatja a földrajzi helyzetének megosztását. Amennyiben a keresett személy túlságosan sokáig nem dönt a helymegosztási kérelem jóváhagyásáról vagy elutasításáról, akkor az alkalmazás magától elküldi a koordinátákat.



Természetesen előfordulhat, hogy a keresett személy készüléke nem csatlakozik az internetre, vagy kikapcsolt állapotú, ilyenkor az ismerősök a legutolsó ismert pozícióját kapják meg a Google szervereitől. Végül megemlítendő, hogy a Trusted Contacts lehetővé teszi a földrajzi hely proaktív megosztását is, amennyiben valaki magától tudatni szeretné a tartózkodási helyét a kontaktjaival.


(Forrás: Android Central | Nyitókép: Andrew Stawarz)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.