Hirdetés

Csináld maga: SMS-t küldő csengő



|

Készíts olyan csengőt, mely SMS-ben tájékoztat a csengő megnyomásakor.

Hirdetés

Egy fontos csomagra várva kevés rosszabb dolog történhet velünk, mint az, hogy nem halljuk meg csengőt. Ekkor nem csak a régóta várt küldeményről maradunk le, de a postát vagy a futárszolgálat kirendeltségét is meg kell majd látogatnunk. Utazás, sorban állás, várakozás, nyűg. Egy Martin névre hallgató blogger valószínűleg meghallotta a néma segélykiáltásokat és elkezdett egy olyan csengőn dolgozni, mely szöveges üzenetet is küld a csengetés pillanatában.

Martin egy sima, elemmel üzemelő vezetéknélküli csengőt alakított át. Tulajdonképpen megtoldotta egy Attiny84 alapú szenzorral, melyen RFM12B modul ül. Ez a Funky szenzor elég apró ahhoz, hogy ehhez a projekthez megfelelő választás legyen.

 

 

A bütykölés után egy kis programozás következett. Martin a kapucsengő rendszert úgy kódolta, hogy egészen a csengetés pillanatáig aludjon. A csengő megnyomásának pillanatában, a rendszer felébred és jelet küld az Emoncms nyílt forráskódú programnak. Ez a szoftver általában az energiahasználatért felel, de jelen esetben Martin ebbe is belepiszkált, hogy a program onnantól kezdve a csengetőket regisztrálja.

 

Egyelőre Martin félúton jár projektjében. A teendők listáján a csengetések regisztrálását ki lehet pipálni. Látja a rögzített adatokat, tehát az eddig összetákolt hardveres rész működik. Innentől kezdve már csak azt kell megoldania, hogy a rendszer hogyan küldjön SMS-t a jövevény ajtóhoz érkezéséről, valamint azt is szép lenne látni, ha a csengő egy képet is küldene a porta előtt toporgó illetőről. Csak rá kellene pillantanunk a telefonunkra és tudhatnánk, hogy ki áll a kapuban, még akkor, is ha épp a kert másik végében grillezünk.

 

 

Akit érdekel, milyen csengő sül ki mindebből és milyen hozzávalók beszerzése szükséges mindehhez, látogassa meg Martin blogját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.