Hirdetés

Csúcs XPERIA táblagép, 200 gigás microSD



|

Jött egy középkategóriás XPERIA mobil, CyanogeMOD az Alcatel telefonján, bajban lehet a GoPro Hero.

Hirdetés

Javában dübörög Barcelonában az idei Mobile World Congress, a világ legnagyobb mobilos szakkiállításán minden évben irgalmatlan mennyiségű új termék mutatkozik be. Tegnap már beszámoltunk a nulladik nap legfontosabb fejleményeiről (összefoglaló, Samsung Galaxy S6 bejelentés, HTC RE Vive VR-headset), most pedig nézzük az első nap legérdekesebb újdonságait.
 

Hirdetés


Sony XPERIA M4 Aqua

Az előzetes híreknek megfelelően a Sony ezúttal nem hozott új csúcsmobilt a kiállításra, helyette kaptunk egy középkategóriás telefont, továbbá egy csúcs táblagépet. Az XPERIA M4 Aqua okostelefon a nevéből sejthetően vízálló (IP68 minősítésű, azaz másfél méteres mélységben ki kell bírnia 30 percet), valamikor április során 299 eurós ajánlott áron kerülhet a boltok polcaira.
 


Ennyi pénzért tisztességes vételnek tűnik a már Android 5.0 rendszerű készülék: az IPS kijelzője 5 colos és 1280×720 pixeles, az előlapi kamerája 5 megapixeles, a hátlapi autofókuszos és vakus szenzora pedig 13 megapixeles. A Qualcomm Snapdragon 615 lapkakészletében nyolcmagos processzor található (4× 1 GHz és 4× 1,5 GHz, az összes Cortex-A53), a memóriája 2 GB kapacitású, a bővíthető háttértára modelltől függően 8 vagy 16 GB. Az LTE modemes és NFC-s készülékbe 2400 milliamperes akku került, a Sony szerint normál használat mellett akár 2 napot is kibírhat egyetlen töltéssel.


Sony XPERIA Z4 Tablet

Júniusban fog piacra kerülni a Sony csúcskategóriás táblagépe. A Wi-Fi-s változata 559 euróba kerül majd, míg az LTE modemes variánsért már 659 eurót kér a Sony. Elérhető lesz hozzá egy billentyűzetes dokkoló is, amely külön vásárolva 180 euróba fog kerülni.
 


Az árakból sejthetően nem packáztak a mérnökök: 10,1 colos és 2560×1600 pixeles TRILUMINOS kijelző, nyolcmagos processzorú Qualcomm Snapdragon 810 SoC, 3 GB RAM, 32 GB bővíthető háttértár, 5 / 8 megapixeles kamerák, víz- és porállóság (IP65/IP68), 6,1 mm-es vastagság, Lollipop.


Sandisk microSDXC – 200 GB kapacitással

Újabb rekordot döntött a Sandisk, a vállalat elsőként jelentett be 200 GB kapacitású microSDXC memóriakártyát. A nagy kapacitású termék valamikor április és június közt fog piacra kerülni, az Egyesült Államokban 399 dollár lesz az ajánlott végfelhasználói ára. A kompatibilitás egyelőre kérdéses, azonban elképzelhető, hogy képes együttműködni az összes 128 GB-os kártyát hivatalosan kezelni képes eszközzel. Az SDXC szabvány kapacitásbeli felső határa egyébként 2 terabájt.


Archos 94 Magnus

A nagy kapacitású háttértárnál tartva a francia Archos egyik új táblagépe 256 GB-os beépített háttértárral lesz kapható. Áprilisban kerül majd piacra, 249 angol fontért. További specifikációk: 9,4 colos és 1280×800 pixeles IPS kijelző, 0,3 / 5 megapixeles kamerák, négymagos processzorú (Cortex-A17) Rockchip RK3288 SoC, 1.5 GB memória, Android 4.4.4 operációs rendszer. A táblagépbe 6400 milliamperes akku került, a szokásos Bluetooth és Wi-Fi mellett A-GPS lapka is található benne.
 


Alcatel OneTouch Hero 2+

A gyártó telefonja első pillantásra csak egy tisztességes felső-középkategóriás tepsinek tűnik, ám a második negyedévben kártyafüggetlenül 299 dollárért elérhető terméken gyárilag CyanogenMOD 11 fut (Android 4.4.4). Jelenleg csak a OnePlus One érkezik ezzel a disztribúcióval előtelepítve.
 


A kijelzője 6 colos és 1920×1080 pixeles TFT, a kamerái 5 és 13 megapixelesek, a processzora nyolcmagos és 2 gigahertzes (MediaTek MT6592). A memóriája 2 GB, a bővíthető háttértára 16 gigabájt.


Xiaomi Yi

A kínai Xiaomi előállt az első akciókamrájával, az egyelőre csak Kínában piacra kerülő hardver átszámítva olyan 64 dollárba kerül majd. Ehhez képest papíron jobb az efféle kütyük iránt érdeklődők körében de-facto standardnak nevezhető 129 dolláros GoPro Hero kameránál: 1080p-ben is képes 60 képkockás videót rögzíteni (1080p@30 a Hero vége), ráadásul 32 helyett 64 gigabájtos a beépített háttértára.
 

A Xiaomi 40 méterig vízálló akciókamerájába nem noname képalkotó egység került, hanem egy 16 megapixeles Sony Exmor R szenzor, részben ezért is meglepő az ára.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.