Hirdetés

Csúcskészülékek hatalmas teleppel



|

Összeszedtük a legígéretesebb akkumulátor-mérettel rendelkező top-Androidos mobilokat.

Hirdetés

Az okostelefon-vásárlók meglehetősen nagy százaléka állít fel saját kritériumokat az aktuálisan kiszemelt készülékekkel szemben, és a legtöbben bizony egy specifikációs lista böngészésekor az akkumulátor méretének szemlézésével is eltöltenek egy kis időt.

Hirdetés

A leírásokban szereplő milliamperóra szám természetesen csak egy kiindulási pontot ad a telefon mindennapos használata során tapasztalt üzemidejéhez,mivel azonban általánosságban elmondható, hogy a csúcskategóriában a gyártók próbálnak minél inkább az energiatakarékos hardverek beszerelése mellett dönteni, az esetek jelentős többségében egy nagyobb "méretű" telep hosszabb időn keresztül képes kiszolgálni a mobilokat.

LG G3

 

A G3 készítésekor az LG rendkívül jól optimalizálta az Android rendszerét a készülékben ketyegő hardverekhez, melynek köszönhetően a 3000 mAh-s akkumulátor egészen tűrhetően teljesít, és átlagos használat mellett (alkalmankénti netezés, telefonálás, fotózás) akár a 2 napos üzemidő is könnyedén elérhető. Természetesen ha a QHD felbontású, komoly grafikával megáldott játékokkal zaklatjuk a hardvert ne lepődjünk meg, ha a telep töltöttsége gyorsan elillan.

HTC One (M8)

 

A One (M8) esetében már egy kicsit szerényebb teleppel találjuk szembe magunkat, de a 2600 mAh-s méret ne tévesszen meg senkit, a gyártó ugyanis a Snapdragon 801-es processzor apró módosításával sikeresen elérte, hogy chip még a korábbiaknál is kevesebbet fogyasszon, ez pedig kulcsfontosságú lépés a készülék üzemidejének szempontjából. Sajnos a telep mindössze 1,5 napig képes életben tartani a készüléket, ám ez még így is az egyik legjobb teljesítmény a jelenlegi csúcsmezőnyben.

Samsung Galaxy S5

 

A Samsung legkomolyabb előnyét a versenytársakhoz képest az alacsony fogyasztású Super AMOLED megjelenítő adja, mely a folyamatos kijelzőhasználat során is remek üzemidőt garantál. A készülékbe rejtett 2800 mAh-s akkumulátornál szintén jó pont, hogy cserélhető, hisz így akár pótakkumulátort is vásárolhatunk a mobilhoz. A mobil 1,5 napos üzemidejét a szoftveres energiagazdálkodási lehetőségekkel szükség esetén könnyedén kitolhatjuk.

Sony Xperia Z3

 

Az Xperia Z3 egy 3000 mAh-s akkuval felvértezve kerül a boltok polcaira, mely annak ellenére, hogy a Z2-es elődhöz képest méretében kissé csökkent az optimalizált hardvereknek köszönhetően komolyabb üzemidő elérésére képes mint a korábbi modell. A Z3 normál használata mellett elég csupán minden második napon előkeresnünk a töltőkábelt.

Huawei Ascend Mate 7

 

Ha valóban csak az akku méretet nézzük a Huawei mobilja nem igazán talál ellenfelet a csúcskészülékek között. A 6 hüvelykes monstrum ugyanis egy hasonlóan óriási, 4100 mAh-es akkumulátort kapott, mely a hatalmas szám ellenére nem feltétlenül képes komolyabb üzemidőre, mint a Z3 vagy a G3, ám mégis figyelemre méltó, hogy vannak még gyártók, akik a kétnapos üzemidő eléréséért nem feltétlenül az energiatakarékos megoldásokat, hanem inkább a bizarrul nagy telepeket preferálják.

Nektek meddig bírja a mobilotok?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.