Hirdetés

Csúnya bukás a Motorola eFuse



|

Szinte megalázóan egyszerű legfelsőbb szintű jogosultságot szerezni a Droid X-en.

Hirdetés

Bő egy hete adtuk hírül, hogy a Motorola újabb védelmi megoldással rukkolt elő: az eFuse nevű rendszerbetöltő szoftverük azt hivatott megakadályozni, hogy az androidos készülékeiken a felhasználó megkaphassa a legfelsőbb szintű jogosultságot, így bármit átállíthasson, vagy feltelepíthessen.

 

 


Az eFuse a Droid X nevű készülékükön debütált, amely egyelőre csak az Egyesült Államokban kapható - pontosabban szólva kapható lenne, ha sikerülne eleget gyártatniuk belőle. Ettől függetlenül a hacker közösség néhány eminens tagjához megérkezett a mobil, és pár napja sikerült semlegesíteniük az új védelmet.


A 27 lépéses folyamat első pillantásra ijesztőnek tűnhet, bár egyáltalán nem vészes - viszont érthető okokból jobb, ha gyakorlott és hozzáértő személy végzi el. Amennyiben nincs ilyen a közelben, akkor javasoljuk a hír megszületésének okát képező szoftver alkalmazását, amely nemes egyszerűséggel a DroidX Root nevet kapta. Kizárólag Windows-on fut, egyetlen követelménye a telepített .NET Framework 3.5.

 

 


Vérbeli windows-os alkalmazásról van szó: az ablak kezelőszerveit leszámítva lényegében két gomb képezi a felhasználói felületet. A bal oldali segítségével lehet végrehajtani a rootolást, a másikkal pedig visszaállítható az eredeti állapot - ennél egyszerűbb nem is lehetne. Az eFuse megkerülése bizonyára komoly feladat volt, de ez a szoftver nagyon kínos fricska a Motorolának: ki gondolná, hogy egy ilyen ártatlannak tűnő programocskával bárki nevetve megkerülhet egy bonyolult védelmi megoldást.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.