Hirdetés

Csúszik az NVIDIA Kal-El megjelenése



|

Legkorábban az ősszel debütálhatnak a négymagos processzorral szerelt lapkakészletre épülő tabletek.

Hirdetés

Az NVIDIA kétmagos Tegra 2 System-On-Chipjére épülő első okostelefonok és táblagépek az év elején kerültek kereskedelmi forgalomba, ám a gyártó szinte azonnal le is rántotta a leplet a megoldás utódjáról.

 

 


A Kal-El kódnévre hallgató új Tegra érdekessége, hogy már négymagos processzorral fog piacra kerülni, emellett pedig a GeForce ULP grafikus vezérlőjének teljesítményén is csiszolni fog a gyártó. Sajnos a megjelenésére vonatkozó előzetes ütemterv időközben felborult, így az ígéretekkel ellentétben ebben a hónapban egyetlen erre épülő tablet sem lesz elérhető.

 



Ettől függetlenül az NVIDIA szerint nincs ok az aggodalomra, hiszen az első Kal-Elt használó táblagépek még az ősszel be fognak mutatkozni, az okostelefonokba pedig az év elején juthat el a bivalyerős lapkakészlet. A cég szerencséjére valószínűleg a rivális Qualcomm és Texas Instruments megoldásai sem fognak a jövő év előtt végleges termékekben piacra kerülni, bár ez inkább presztízskérdés, mintsem gyakorlati probléma.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.